Brussel voor twee dagen – een routebeschrijving

Op zoek naar een weekendactiviteit in Brussel? Wij staan voor u klaar. Brussel, de hoofdstad van België, wordt ook wel "de smeltkroes van Europa" genoemd. Het is ook een zeer geliefde toeristische locatie, en het is eenvoudig te begrijpen waarom. Deze stad is ideal voor een nachtje weg of om een heel weekend rond te touren. In deze post geven we een eenvoudige 2-daagse routebeschrijving voor Brussel.

Brussel heeft voor elk wat wils met zijn verscheidenheid aan bouwstijlen, moderne en traditionele winkels en restaurants, musea, galeries en de beroemde Grote Markt met zijn prachtige bouwwerken die teruggaan tot de 14e eeuw.

Een overzicht van wat te doen in Brussel gedurende twee dagen

Routebeschrijving voor dag 1 van 2 dagen in Brussel: Europese wijk, park, Manneken Pis, Jeanneke Pis, Grote Markt, Beenhouwersstraat, Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Mini Europa, Atomium, Comic Strip Tour, Kunstberg, Chocolade Workshop, Bierproeverij Tour staan allemaal op het programma voor Dag 2 van uw 2-daags verblijf in Brussel.
Het is een van de meest toegankelijke plaatsen in Europa dankzij de uitstekende ligging in het midden van het continent. Brussel is vanuit Londen in minder dan twee uur te bereiken met de Eurostar.

Als u zich bedenkt hoe klein en beloopbaar Brussel is, kunt u veel doen in de paar dagen die u tot uw beschikking heeft. Trek dus comfortabele wandelschoenen aan en ga aan de slag met deze goed geplande routebeschrijving voor Brussel om het meeste te halen uit uw 48 uur in de Europese komische hoofdstad. (Houd er rekening mee dat dit schema bedoeld is voor een weekendje weg, aangezien de openings- en sluitingstijden van de attracties vaak veranderen tijdens de werkweek). Controleer daarom de openingsuren van de belangrijkste sites en musea voordat u uw vakantie plant.

Een reis naar Brussel plannen: Reisvoorbereiding en toursuggesties

Wij raden u aan in het centrum van Brussel te blijven en daar te overnachten als u een weekend komt.

Kies de luchthaven van Brussel als u naar Brussel (BRU) vliegt. Vliegen op Charleroi Airport is aanlokkelijk omdat het goedkope luchtvaartmaatschappijen herbergt en goedkopere tarieven biedt dan vliegen op Brussels Airport.

Charleroi heeft echter geen treinstation, waardoor een pendelbus of privétransfer de enige opties zijn om de anderhalf uur naar het centrum van de stad te reizen. Daarom moet het totale budget rekening houden met de iets hogere kosten hiervan (en tijd). Kies in plaats daarvan voor BRU. Om van Brussels Airport naar het centrum van Brussel te gaan:

  • 30 minuten met de shuttlebus en 17 minuten met de trein
  • 20 minuten met de auto of taxi. Een privétransfer kan hier worden ingepland.

Waar moet ik het weekend in Brussel doorbrengen?

Het is aan te raden om in deze wijk van Brussel te verblijven omdat de meeste belangrijke bezienswaardigheden gunstig in de buurt liggen. verken beze Brussel hotels om de perfecte accomocate voor uw reis te vinden en te boeken

Recommended Articles